• Contact
 • Voor 20:00 besteld, morgen in huis*

De klant is koning sinds 1992

Over IT-groothandel Complies

Complies BV is sinds 1992 dé computer groothandel en kennis-partner voor allersoorten dealers met fysieke winkels, kantoor aan huis en internetshops. Onze ervaring in de IT wereld maakt Complies BV een stabiele factor binnen de Nederlandse markt van IT distributeurs.


Complies voorziet in een basisbehoefte van de klant als het gaat om eigen voorraad. Complies hanteert daarnaast ook een stuk dynamische voorraad om in te spelen op trends en ontwikkelingen in de markt. Door korte lijnen te hanteren binnen ons bedrijf ben je altijd snel en direct geholpen, zowel in verkoop als reparatie situaties.


Het pand is gevestigd in Tynaarlo aan de A28 tussen Assen en Groningen. Vanuit het raam kijken de ruim 60 medewerkers uit over de mooie Drentse landerijen. Het 6000m2 grote magazijn biedt ruimte aan een groot aantal hard- en software producten die geshipped wordt naar binnen- en buitenland. Heb je een webshop en wil je de logistieke rompslomp uit handen geven? Complies neemt het graag van je over dankzij de uitgebreide Dropshipment mogelijkheden.

Eigen assemblagelijn

Ook beschikt Complies over een eigen assemblagelijn voor onze eigen Yours PC's. Deze systemen zijn in samenwerking met Microsoft ontwikkeld en samengesteld voor een ultieme combinatie tussen hard- en software. Dankzij handige recovery mogelijkheden zijn deze systemen voor de dealer makkelijk te onderhouden. Binnen de assemblage afdeling beschikken wij ook over een BTO (Build to order) lijn. Deze stelt ons in staat configuraties op maat te assembleren en te pre-installen met elke gewenste OS.

Onze bijdrage aan een beter milieu

Wij zijn ons bewust van de stempel die wij drukken op het milieu met onze producten. Des te belangrijker vinden wij het om zorgvuldig om te gaan met het mileu. 

IT'S Amazing

Wij brengen 6 maal per jaar een krant uit als onderdeel van ons partnerprogramma. Deze krant wordt samen met een groep resellers met fysieke winkels uitgebracht onder vermelding van hun eigen naam en contactgegevens op de voor- en achterkant van de krant. Als deelnemer beslist je zelf het postcodegebied waarin je wilt verspreiden.

Naast de krant verspreiden we ook nog 2 maal per jaar een flyer, hier kan elke partner van Complies aan mee doen. De flyer is op a4 formaat en staat aan beide kanten vol met leuke aanbiedingen en aandacht voor je eigen service zoals reparatie en beheer. Om ook de online markt te bedienen profiteer je naast de krant ook nog eens van de IT's Amazing webshop. Consumenten kunnen de producten zo óók online bestellen en thuis laten afleveren, daar hoef je dus helemaal niets meer voor te doen! Ben je nieuwsgierig geworden naar de It's Amazing krant of flyer? Neem dan vrijblijvend contact op.

De geschiedenis van Complies: hoe het allemaal begon

 • 1992 - de oprichting van Complies

  Op 1 mei 1992, heel bewust op de dag van de arbeid, begon Complies in Groningen vanuit een klein pand in de wijk de Oosterpoort. Hier werden klanten in de regio bediend met een selectief assortiment. Later werd voor opslag een garagepand in dezelfde wijk in gebruik genomen.

 • 1994 - Verhuizing vanwege groei personeel

  De garage werd al snel te klein mede dankzij het distributieschap van de forse CRT-monitoren destijds. De keuze viel op een loods in de buurt aan de Barestraat in Groningen. Hier was tevens meer kantoorruimte voorhanden en was er ruimte voor telefonische verkoop.

 • 1995 - start eigen assemblagelijn

  Een jaar na de intrede van de Barestraat werd ook een eigen assemblagelijn gestart waar eigen PC's op maat werden geassembleerd.

 • 2001 - verhuizing naar assen

  Complies verwierf onder andere in de monitorenafzet een sterke positie, samen met de groeiende vraag naar Desktop PC's werd er uitgeweken naar de Australiëweg 19 op het industrieterrein Peelo in Assen.

 • 2003 - Extra pand in gebruik genomen

  Door de toenmende groei naar componenten en de snel groeiende assemblagelijn is op hetzelfde industrieterrein een tweede pand in gebruik genomen. Hierdoor konden de voorraadposities verhoogd worden naar het gewenste niveau.

 • 2007 - Alles weer onder 1 dak!

  De twee panden worden samengevoegd tot 1 groot pand aan de andere kant van Assen aan de Wagenmakerstraat. Wederom ook direct met meer opslagruimte voor de nog steeds groeiende vraag

 • 2008 - Introductie eigen merknaam Yours!

  Vanwege de jarenlange ervaring met de eigen assemblagelijn is het eigen merk Yours geintroduceerd. Zo kunnen wij onszelf én onze dealers maximaal onderscheiden van de rest van de markt en kunnen wij snel inspelen op de laatste trends en ontwikkelingen. Door ook de aftersales in eigen beheer te houden kunnen wij sneller supporten als overige merken.

 • 2013 - Start met dealerprogramma IT's Amazing

  Om ook onze resellers het onderscheidend vermogen te bieden starten wij in 2013 oons eigen dealerprogramma. Binnen dit programma is het doel onze resellers een meerwaarde bieden ten opzichte van hun concurrentie. Naast speciale deals op producten brengen wij ook 6 keer per jaar een krant uit samen met de aangesloten dealers. Inmiddels valt deze krant met een oplage over de miljoen bij 1 op de 6 huishoudens op de deurmat. 

 • 2014 - VERHUIZING NAAR TYNAARLO

  Om aan de groei te kunnen voldoen, is Complies in 2014 weer een stukje dichter naar Groningen toegekropen. Op dit moment zit Complies in een fijn pand langs de A28 tussen Assen en Groningen, in het pitoreske Drentse Tynaarlo. Tynaarlo is niet zo heel bekend maar iedereen zal het buurdorp Zuidlaren kennen van Berend Botje. Vanuit dit pand is direct gekeken naar de toekomst met een groot magazijn en genoeg kantoorruimte voor Complies en haar zusterondernemingen.

 • 2020 - Groeiend marktaandeel

  Complies profileert zich enorm postief in de markt door haar persoonlijke benadering en spraakmakende acties en goeie inkoopdeals. Hierdoor realisseert het bedrijf elk jaar een mooie groei en een groter marktaandeel. Sinds 2019 heeft Complies een Duitse accountmanager die zorgt voor een directe focus op de Duitse markt. Niet alleen heeft Complies haar pijlen gericht op de Duitsland, maar beweegt het inmiddels ook in andere Europese landen en heeft het al veel klanten in Belgie.  

 • 2022 - Nieuwe huisstijl

  Ter ere van het 30-jarige bestaan van Complies is een nieuwe huisstijl geïntroduceerd. Fris en eigentijds met een nieuw beeldmerk en extra steunkleur.