Over Complies

Complies is sinds 1992 actief als IT Distributeur en kennispartner in diverse sectoren in de IT-markt. Vanuit het Drentse Tynaarlo bedienen wij als IT distributeur de meest uiteenlopende bedrijfsvormen zoals e-tail, retail, automatiseerders, independent resellers met of zonder fysieke winkels, kantoor aan huis en internetshops. Wij hebben een sterke focus op de Benelux maar bedienen ook klanten in andere Europese landen. Door meer dan 25 jaar ervaring in de IT en het constant inspelen op de snelle ontwikkelingen in de markt zijn wij een bekende en stabiele factor binnen Europa. U vindt bij ons een breed en diep assortiment van de meest uiteenlopende producten.

Dagelijks monitoren onze inkopers ons assortiment op een juist gehanteerde prijsstelling ten opzichte van de markt. Trends en ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en ons assortiment wordt hierop constant aangepast.

Door korte lijnen te hanteren binnen ons bedrijf en door onze platte bedrijfsstructuur bent u altijd snel en direct geholpen, zowel in verkoop- als reparatiesituaties. Elke klant heeft een persoonlijke fulltime accountmanager welke elke werkdag bereikbaar is voor vragen. Hiermee heeft u altijd een vast aanspreekpunt wat zaken doen een stuk eenvoudiger maakt. Koffie en thee wordt door ons vers gezet en u bent bij ons altijd van harte welkom. Wij hebben een sterke voorkeur zoveel mogelijk in-house te faciliteren. Wij zijn in het bezit van een complete printing afdeling waar u als klant ook gebruik van kan maken. Posters in diverse formaten en ander drukwerk zijn ook via ons te bestellen.

Wij zijn begonnen met een sterke regionale functie. Ondanks het feit dat wij nu ook op Europees niveau leveren hebben wij onze regionale functie kunnen behouden. Nog steeds is het mogelijk om ad-hoc artikelen af te halen voor lokale ondernemers onder het genot van een kop koffie.

Geschiedenis

Complies begon in 1992 in Groningen vanuit een garage. Hier werden klanten in de regio bediend met een selectief assortiment. Omdat in die tijd een CRT-monitor de standaard was, werd deze garage al snel te klein en viel de keuze op een loods in de buurt. Hier was meer kantoorruimte voorhanden en was er ruimte voor telefonische verkoop. Ook werd hier de assemblagelijn gestart waar eigen PC's werden geassembleerd. Complies verwierf onder andere in de monitorenafzet een sterke positie, samen met de groeiende vraag naar Desktop PC's werd er uitgeweken naar het industrieterrein in Assen. Na twee verhuizingen om aan de groei te kunnen voldoen, is Complies in 2014 weer een stukje dichter naar Groningen toegekropen. Op dit moment zit Complies in een fijn pand langs de A28 tussen Assen en Groningen, in het pitoreske Drentse Tynaarlo.  

Uitgebreid assortiment

Naast nieuwe artikelen vindt u ook een uitgebreid assortiment met refurbished en renewed artikelen. Deze stellen u in staat een uniek product te leveren wat niet overal te vinden is en daarmee ook niet vergeleken kan worden. Hier liggen voor u als ondernemer grote kansen om uw winstmarge te vergroten en uniek te zijn ten opzichte van uw concurrentie. Als Microsoft Gold gecertificeerd en Intel Platinum partner kan en mag Complies BV als één van de weinige IT Distributeurs in Nederland de beste technische support leveren aan onze klanten. Niet voor niets dat Complies ook voor vele partijen in de markt als kennispartner fungeert. Hiermee zijn wij in meerdere segmenten betrokken en hebben daarmee de nodige ervaring opgebouwd. 

Eigen assemblagelijn

Ook beschikt Complies over een eigen assemblagelijn voor onze eigen Yours PC's. Deze systemen zijn in samenwerking met Microsoft ontwikkeld en samengesteld voor een ultieme combinatie tussen hard- en software. Dankzij handige recovery mogelijkheden zijn deze systemen voor u als dealer makkelijk te onderhouden. Binnen de assemblage afdeling beschikken wij ook over een BTO (Build to order) lijn. Deze stelt ons in staat configuraties voor u op maat te assembleren en te pre-installen met elke gewenste OS.

IT'S Amazing

Wij brengen 6 maal per jaar een krant uit als onderdeel van ons partnerprogramma. Deze krant wordt samen met een groep resellers met fysieke winkels uitgebracht onder vermelding van hun eigen naam en contactgegevens op de voor- en achterkant van de krant. Als deelnemer beslist u zelf het postcodegebied waarin u wilt verspreiden. Door artikelen te plaatsen die een gemiddelde zijn uit elk winkelassortiment, maar wel met scherpe en onderscheidende prijzen kan een independent reseller toch het verschil maken in het folderpakket. De verspreiding besteden wij uit aan Spotta. Deze heeft zich inmiddels bewezen als betrouwbare partner in dergelijke grote oplages. Ook het feit dat het pakket in folie bij de consument in de bus beland zorgt ervoor dat een verspreiding voor een groot deel gegarandeerd is. Naast de krant verspreiden we ook nog 2 maal per jaar een flyer, hier kan elke partner van Complies aan mee doen. De flyer is op a4 formaat en staat aan beide kanten vol met leuke aanbiedingen en aandacht voor uw eigen service zoals reparatie en beheer. Om ook de online markt te bedienen profiteert u naast de krant ook nog eens van de IT's Amazing webshop. Consumenten kunnen de producten zo óók online bestellen en thuis laten afleveren, daar hoeft u dus helemaal niets meer voor te doen! Bent u nieuwsgierig geworden naar de It's Amazing krant of flyer? Lees hier meer amazing informatie over de folder en promotie!  

Milieu

Wij zijn ons bewust van de stempel die wij drukken op het milieu met onze producten. Des te belangrijker vinden wij het om zorgvuldig om te gaan met het mileu. Lees meer over wat wij doen voor het milieu.