Digitale koppelingen

U kunt uw API- en exportkey vinden door in te loggen op de Complies site en uw profiel te bezoeken: https://www.complies.nl/customer/account/. Onder het kopje API en export gegevens staan de gegevens.

U kunt bij ons uw systemen op vele manier koppelen. Zo hebben wij het koppelen van uw webshop aan ons assortiment eenvoudig gemaakt door tal van importmogelijkheden beschikbaar te stellen. We bieden momenteel 2 soorten koppelingen:

 • API: een uitgebreide API koppeling (aan te raden).
 • Export: een versimpelde export productkoppeling. Deze kunt u downloaden vanaf onze downloadpagina

Als klant bij Complies heeft u gratis toegang tot beide soorten koppelingen. U heeft voor zowel de API of de versimpelde export een API- of exportkey nodig. Deze kunt u vinden in uw accountgegevens op de website.

De API mogelijkheid vereist wel wat meer kennis van (programmeer)zaken, maar hiermee kunt u zeer uitgebreid koppelen. Met de versimpelde export kunt u alleen een lijst met productinformatie synchroniseren wanneer uw webshop dit ondersteund.

API

Voor een overzicht van alle functies en uitgebreide technische documentatie kunt u kijken op https://api.complies.nl/1.

API mogelijkheden

Hieronder staan een lijst met de mogelijkheden, voor een meest up-to-date lijst zie de pagina: https://api.complies.nl/1/#functies.

Account:

 • Lijst van eigen gegevens en instellingen zoals ze bij ons bekend zijn ophalen incl. besteedbaar krediet, openstaande bedragen etc.

Artikelen:

 • Productinformatie ophalen (voorraad, prijzen, teksten)
 • Lijst met productafbeeldingen ophalen voor synchronisatie
 • Lijst met productfilters en waardes ophalen
 • Merken en categorieën synchroniseren

Facturen:

 • Historie van factuur- en factuurregels ophalen
 • Originele factuur PDF bestand opvragen
 • Factuur UBL bestand opvragen
 • UBL factuurbestand downloaden voor het importeren in uw boekhoudpakket

Orders:

 • Historie van orders en orderregels ophalen
 • Een nieuwe order of dropshipment aanmaken

RMA's:

 • Historie van RMA's ophalen
 • Een nieuwe RMA aanmaken
 • Een nieuwe RMA label aanvragen
 • Een RMA label PDF downloaden

Verzendingen en track & trace informatie:

 • Download pakbon PDF bestand
 • Lijst van status verzendingen, inclusief pakketten uit ons magazijn
 • Track & trace url vervoerder incl vervoerstatus etc
 • Product serienummers ophalen van verzonden orders

FAQ

Bieden jullie ook een directe koppeling met WooCommerce?

We hebben geen directe koppeling voor specifiek WooCommerce. Een aantal van onze klanten gebruikt de betaalde plugin "wp-all-import" of de standaard importmogelijkheid van WooCommerce. De standaard importmogelijkheid van WooCommerce is een handmatige actie.

Met wat maatwerk en onze API (api.complies.nl) is een volledige koppeling hierbij wel mogelijk.

Een partij voor maatwerk: Wiseconn.

Export

Voor een overzicht van alle functies en uitgebreide technische documentatie kunt u kijken op https://export.complies.nl/. De exportlinks kunt u vinden op uw profielpagina.

Productdata importeren

Om het toevoegen van ons assortiment aan uw webshop te vereenvoudigen hebben wij diverse generieke importbestanden beschikbaar. Deze bestanden zijn veelal beschikbaar in de formaten: CSV, XML en JSON. Mocht het zo zijn dat uw platform er niet tussen staat horen wij het graag. Ons ontwikkelteam is soms bereid om extra functies toe te voegen.

Externe koppelingen

Wij hebben diverse vooropgezette koppelingen naar diverse webshop oplossingen. Hiermee is het daadwerkelijk mogelijk om binnen enkele minuten een werkende shop live te zetten. De meest uitgebreide koppeling hebben wij met SEOshop van Lightspeed. Hiervoor hebben wij een speciale app laten ontwikkelen welke te downloaden is vanuit de App Store van SEOshop. Hiermee beschikt u over een geavanceerde synchronisatie met onze database inclusief afbeeldingen, voorraad en prijzen. Wat je koppeling uniek maakt is dat het zelf mogelijk is om uw orders direct door ons als dropshipment te laten verzenden. U kunt de order direct in onze database inschieten waarna deze door ons zal worden afgehandeld. Indien gewenst kun u SEOshop gratis 30 dagen proberen, u kunt deze demo bij ons aanvragen.

Wanneer u dergelijke functionaliteiten van SEOshop niet noodzakelijk acht kunt u kiezen voor CCV Shop. Aan dit platform zijn alleen de producten gekoppeld en zijn de synchronisatiemomenten minder frequent en eenvoudiger opgezet. Orders dienen handmatig naar ons doorgezet te worden en de grafische mogelijkheden en externe koppelingen van derde partijen zijn beperkt. Ook CCV Shop kunt u gratis uitproberen.

Hieronder is een lijst met ondersteunde functies van onze API of export van de partijen. De informatie in deze lijst kan inmiddels verouderd zijn, voor vragen hierover neem contact op met de derde partij.

Tabel laatst bijgewerkt op: 2020-03-09

NaamKostenTrial mogelijk?Uitgebreide API koppeling?ArtikelenPrijzenVoorraadProductfiltersOrders aanmakenOrderstatusVerzendingstatus
Lightspeed (SEO-shop) EUR 89 (pakket p/m) + 30 p/m (module) Ja Ja Ja Ja Ja Nee Ja Ja Ja
OFB Software Offertebasis ? Nee Ja Ja Ja Nee Nee Nee Nee
OneTrail Offertebasis ? Nee Ja Ja Ja Nee Nee Nee Nee
CCV-Shop EUR 34,95 (pakket eenmalig) + 44,95 p/m Ja Nee Ja Ja (niet accuraat) Nee (niet accuraat) Nee Nee Nee Nee
Vendit Offertebasis Ja Ja Ja Ja Ja (Real-time) Nee Ja Ja Ja

In de toekomst zullen er steeds meer partijen worden toegevoegd. Gebruikt u een platform wat niet vermeld staat dan horen wij het graag zodat wij kunnen kijken of een koppeling realiseerbaar is.

U kunt altijd vragen en suggesties naar onze API/export support mailen via connect@complies.nl. Wij zullen u zo snel mogelijk van dienst proberen te zijn.