Milieu

Naast dat wij graag IT- hardware en software verkopen, houden wij ook rekening met het milieu. Complies is groen. Maar op welke manieren houdt Complies dan precies rekening met ons milieu?

Karton

Wist u bijvoorbeeld dat wij karton recyclen tot vulmateriaal? Kartonnen dozen worden niet weggegooid maar door een speciale machine vermaakt zodat het een tweede leven krijgt. Het karton wordt zo verwerkt dat het als vul/beschermingsmateriaal nog prima een ronde mee kan. Het karton zorgt ervoor dat de soms breekbare producten die wij versturen goed beschermd zijn tijdens het verzendproces. Zo gaat er geen materiaal verloren en komen onze producten goed aan bij onze klanten.

One Way Vision

De voorkant van het pand bestaat vooral uit glas. In de winter laat dit veel kou door en in de zomer zorgt de zon voor hoge temperaturen binnen. Hier is een slimme oplossing voor bedacht. Het glas is bestickerd met het zogenoemde One Way Vision materiaal. Dit zijn stickers met kleine gaatjes erin. Aan één kant van de sticker staan afbeeldingen en aan de achterkant is de sticker transparant waardoor je gewoon naar buiten kan kijken. In de winter zorgt dit ervoor dat de warmte minder snel verdwijnt door de ramen. In de zomer houdt dit zonnestralen tegen. Conclusie; minder airco- en verwarmingskosten én het pand ziet er vanaf de snelweg mooi uit als reclamezuil!

Verlichting en verwarming

Qua verlichting is het hele pand van Complies voorzien van duurzame LED verlichting. Vervuilende TL buizen zijn allemaal vervangen. Het kantoor bestaat uit veel verschillende ruimtes en sommige van deze ruimtes worden verwarmd met de warmte die voortkomt uit de serverruimte. Het zou toch zonde zijn om de warmte voortgebracht uit de vele servers verloren te laten gaan?!

Maar dan zij we er nog niet

Er zijn nog meer manieren waarop Complies rekening houdt met het milieu. Een grasveld vol zonnepanelen zorgt ervoor dat Complies een groot deel van haar energie zelf produceert. 

Alle materialen worden gescheiden ingezameld. Bijvoorbeeld plastic zakjes en tasjes, harde plastic voorwerpen, batterijen, oude computeronderdelen, karton, ijzer, metaal en ga zo maar door. Dit wordt afgevoerd en milieuvriendelijk verwerkt.

Kortom, Complies is groen!

One Way Vision stickers op de gevel Complies pandDe machine om karton te recyclen tot vulmateriaalHet paneel dat in verbinding staat met de zonnepanelen