dropshipmentWist u dat u bij Complies gewoon een Dropshipment kunt plaatsen?! Ja, dat kan dus gewoon! :) Makkelijk en relaxed. De voordelen hiervan zijn dat u in deze moeilijke tijd van de Coronacrisis zelf geen voorraad hoeft te hebben én uw klant hoef niet naar uw winkel te komen, dus geen fysiek contact.

Maar hoe gaat een dropshipment in z’n werk?

Bestelling plaatsen
Er zijn twee manieren om een dropshipment order aan ons door te geven, namelijk via onze API of via onze webshop. Tijdens het bestelproces kiest u voor dropshipment en vult u het afleveradres in van uw klant.

Bestelling betalen
U voldoet de bestelling volgens de betalingsconditie die u heeft bij Complies. U dient zelf de betaling met uw klant af te handelen.

Bestelling inpakken
Zodra de bestelling bij ons binnenkomt pakken wij de bestelling in en gebruiken wij blanco tape en komt er een neutrale pakbon bij. Zo ziet uw klant niet dat de bestelling van ons afkomstig is.

Bestelling verzenden
De bestelling wordt verzonden met PostNL. PostNL doet twee afleverpogingen. Heeft uw klant het pakket dan nog niet in ontvangst genomen? Dan wordt het pakket naar een PostNL punt gebracht waar uw klant het kan afhalen. Ligt het pakket daar na 1 week nog? Dan wordt het pakket naar ons teruggestuurd.

Wat kost een dropshipment?
Een dropshipment kost niets extra’s! Bij een bestelling van boven de €250,00 ex BTW betaald u geen verzendkosten. Bij een bestelling lager dan €250,00 ex BTW betaald u €8,15 verzendkosten. Dit zijn de standaard verzendkosten bij Complies. Voor zendingen op een pallet gelden andere verzendkosten. Deze vindt u hier

Nogmaals de voordelen van een dropshipment op een rijtje:
• Geen voorraad in uw winkel, wel zo prettig in deze onzekere tijd
• Geen fysiek contact met uw klant (normaal spreekt u de klant natuurlijk het liefst zelf in uw winkel, wel zo klantvriendelijk. Maar in deze tijd van de Coronacrisis kunt u met een dropshipment uw klant blijven voorzien van de beste service zonder dat zij daar de deur voor uithoeven)


Meer informatie over bijvoorbeeld de voorwaarden en de retouren leest u op deze pagina.